În Chişinău s-au imunizat 36% din populație. Un centru de vaccinare își extinde regimul de muncă
Full Article 2 minutes read

În Chişinău s-au imunizat 36% din populație. Un centru de vaccinare își extinde regimul de muncă

În perioada 25-31 octombrie, Centrul municipal de vaccinare din str. Petru Rareş 18, va activa în regim extins de la orele 8:00 până la 20:30. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, pe 26 octombrie. Într-o postare pe Facebook, acesta a menționat că „rata de vaccinare împotriva Covid-19 în municipiul Chişinău este un exemplu pentru toată republica”.

„În Chişinău vaccinarea cu ambele doze în rândul populației generale constituie 36%. Cea mai mare rata de vaccinare în municipiu se atestă în rândul grupurilor profesionale: cadre medicale și cadre didactice (cca 96%)”, a specificat Ceban.

De notat că în capitală există un Centru municipal cu o capacitate de până la 1200 imunizări pe zi, 70 de puncte de vaccinare, 2 puncte mobile de vaccinare (troleibuz și autobuz).

La fel, potrivit edilului, în municipiu, activează echipe mobile de vaccinare la domiciliu, din care fac parte specialiști din cadrul asistenței medicale primare și vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități sau dificultăți locomotorii.

De menționat că pe 25 octombrie în Republica Moldova a fost lansată Săptămâna Imunizării, care se va desfășura până pe 31 octombrie.

În această perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni de intensificare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și de informare a populației despre beneficiile vaccinurilor prezente în Republica Moldova.

Astfel, în mai multe regiuni ale țării, precum municipiul Chișinău, orașele Soroca, Căușeni, Cahul, Telenești, Strășeni, Anenii Noi, Glodeni, Hâncești, Leova, Criuleni, Rezina, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Edineț, vor fi organizate puncte de vaccinare în incinta centrelor comerciale și în parcările unor rețele de supermarketuri. Oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze fără programare, doar cu buletinul de identitate.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 853.658 de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: