În Chișinău vor circula 7 autobuze noi – majoritatea pe liniile din suburbii (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

În Chișinău vor circula 7 autobuze noi – majoritatea pe liniile din suburbii (VIDEO)

Pe 30 octombrie, în mun. Chișinău, au fost puse pe rute alte 7 autobuze noi, de model ISUZU, din lotul de 100 de unități achiziționate recent. Autobuzele vor circula pe rutele urbane și suburbane. Trei mijloace de transport au fost distribuite pe liniile de la Stăuceni (nr. 37), câte o unitate de transport spre satele Colonița (nr.24) și Cruzești (nr. 38), iar 2 autobuze au fost distribuite pe ruta nr. 23 „str. Ismail -bd. Mircea cel Bătrân”.

Lansarea s-a desfășurat în comuna Stăuceni, iar la eveniment au participat: primarul general Ion Ceban, viceprimarul Ilie Ceban, conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație și a Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, jurnaliști și localnici.

Ion Ceban a declarat că reînnoirea parcurilor municipale de transport și, respectiv, ajustarea rutelor, în beneficiul tuturor locuitorilor, rămân a fi obiective prioritare pentru APL Chișinău. Edilul a amintit că autobuzele noi sunt distribuite și pe rutele din suburbii, pentru a crește calitatea serviciilor de transport în orașele și comunele din componența municipiului. Totodată, edilul a remarcat că în suburbii au fost puse în circulație și 32 de unități rulate achiziționate în acest an de municipalitate.

Până în prezent, 41 autobuze noi ISUZU achiziționate în anul curent au fost recepționate de Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, dintre care 34 sunt deja distribuite la linie, iar alte 7 unități se află în proces de recepționare. Restul autobuzelor din totalul de 100 unități urmează să ajungă la Chișinău până la finele  anului curent, conform prevederilor contractului de achiziționare.

În anul 2021, municipalitatea a achiziționat 100 de autobuze noi ISUZU și 58 de unități rulate de model MAN, VOLVO și VDL.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: