În Donețk se caută „sportivi” care să asigure ordinea publică în Kazahstan? Pe rețelele sociale au apărut anunțuri
Full Article 2 minutes read

În Donețk se caută „sportivi” care să asigure ordinea publică în Kazahstan? Pe rețelele sociale au apărut anunțuri

În regiunea Donețk din Ucraina au apărut anunțuri despre presupusa căutare a sportivilor pentru „a asigura ordinea și a ajuta autoritățile” din Kazahstan. Reclame cu conținut similar au fost postate pe mai multe rețele sociale, scrie novosti.dn.ua pe 8 ianuarie.

Organizatorul acțiunii ar fi Clubul Militar-Patriotic „Pokrov” din Astrahan. Potrivit anunțului, înainte de a fi trimiși în Kazahstan, voluntarii vor trebui să urmeze un antrenament de două zile.

„Responsabilitățile postului: menținerea și asigurarea ordinii publice pe teritoriul Kazahstanului. Asistență în restabilirea ordinii autorităților locale. La sosirea în Astrahan, vor fi 2 zile de pregătire”, se spune în mesaj postat.

Șeful clubului military-patriotic, Andrei Barilov a negat aceste informații și susține că prima dată aude de astfel de reclame.

„Suntem în afara politicii și nu facem asta. Acestea sunt niște falsuri ”, a spus Barilov.

Kazahstanul, cea mai mare ţară din Asia Centrală, este afectat de un val de proteste care a izbucnit duminică în provincie, răspândindu-se apoi în alte oraşe şi mai ales în Almatî, capitala economică, unde demonstraţiile s-au transformat în revolte haotice şi sângeroase.

Şeful statului, Kasîm-Jomart Tokaev, a autorizat vineri forţele de securitate să „tragă pentru a ucide” în scopul înăbuşirii oricărei rebeliuni şi, susţinut de Rusia, a exclus negocierea cu protestatarii.

Un contingent de trupe din Rusia şi din alte ţări aliate Moscovei a sosit joi în Kazahstan pentru a sprijini guvernul prin protejarea clădirilor strategice şi susţinerea forţelor de ordine.

Un reprezentant al administraţiei prezidenţiale a declarat vineri că ordinea a fost restabilită şi situaţia s-a stabilizat, dar persistă focare de rezistenţă ale participanţilor la revolte în diverse oraşe.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: