În Moldova au fost dublate echipajele de patrulare. Revenco: Inclusiv pentru a ghida ucrainenii către cazare
Full Article 2 minutes read

În Moldova au fost dublate echipajele de patrulare. Revenco: Inclusiv pentru a ghida ucrainenii către cazare

În Republica Moldova au fost dublate echipajele de patrulare ținând cont de fluxul sporit al mijloacelor de transport din această perioadă. Oamenii legii sunt la datorie inclusiv pentru a ghida pe timp de noapte cetățenii Ucrainei către posibile locații de cazare. Declarațiile au fost făcute în data de 25 februarie, de ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco. 

„Au fost dublate echipajele de patrulare în ultimele 24 de ore pentru a asigura ordinea și securitatea pe șoselele țării, ținând cont de un flux sporit al mijloacelor de transport în această perioadă, inclusiv pentru a ghida pe timp de noapte acei cetățeni ai Ucrainei către posibile locații de cazare”, a spus Revenco.

Ministrul a declarat că ordinea și securitatea publică este vegheată de poliția din toată țara, care a intrat în regim de lucru din dimineața zilei de ieri.

„Aceasta ne-a permis să înregistrăm un fond infracțional redus, comparativ cu alte perioade. Pe fundalul acestui flux foarte intens de transport, avem înregistrate doar 7 accidente”, a declarat ministrul.

Revenco a precizat că în această perioadă a fost antrenat un efectiv de peste 7200 de polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri și salvatori. „Sunt mobilizați 24/24 în gestionarea situației”, a conchis ministrul.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întîmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: