În Moldova, tariful la gaz ar putea crește din nou. Moldovagaz va decide la una din următoarele ședințe
Full Article 1 minutes read

În Moldova, tariful la gaz ar putea crește din nou. Moldovagaz va decide la una din următoarele ședințe

La una din următoarele ședințe a Moldovagaz, conducerea companiei va analiza dacă va trimite către ANRE o nouă cerere de modificare a tarifului la gazele naturale. Declarația a fost făcută de directorul general al Moldovagaz, Vadim Ceban, având în vedere că prețul de cumpărare în septembrie a gazelor naturale se va ridica la 1.882,78 dolari SUA per mia de metri cubi. 

„Depunerea unei noi cereri de actualizare a tarifelor va fi examinată la una din următoarele ședințe ale Consiliului de administrație”, a scris Ceban, pe Telegram.

Potrivit lui, în prezent Moldovagaz discută cu ANRE despre posibile modificări și completări la Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, precum și principiile tarifare.

Directorul companiei a amintit că la 1 octombrie se va modifica formula pentru costul gazelor naturale: 70% din preț se va forma în funcție de costul produselor petroliere (motorină și păcură), iar 30% pe baza cotațiilor bursiere.

Amintim că ANRE a majorat tariful la gaze cu 24% de la 18,62 lei la 23 lei pentru un metru cub de gaze naturale consumate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: