„În Moldova – trei dosare, din Tiraspol – deportare”. Dorin Chirtoacă are interdicție de a intra în Transnistria
Full Article 2 minutes read

„În Moldova – trei dosare, din Tiraspol – deportare”. Dorin Chirtoacă are interdicție de a intra în Transnistria

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a primit interdicție, pentru o perioadă de trei ani, de a intra în regiunea transnistreană. Într-un mesaj publicat, pe 21 septembrie, pe pagina sa de Facebook, ex-primarul capitalei spune că decizia a fost luată de „KGB-ul de la Tiraspol”.

Dorin Chirtoacă susține că a aflat despre interdicție pe 19 septembrie, pe podul dintre Rezina și Râbnița, când ar fi încercat să ajungă în stânga Nistrului. Politicianul a povestit că actele i-au fost reținute timp de 2 ore și i-a fost împiedicată intrarea în Râbnița de către reprezentanții regimului de la Tiraspol.

Potrivit fostului edil, în cazul în care acesta va încerca sa ajungă în regiunea transnistreană, urmează sa fie „deportat”.

„În Moldova – trei dosare, din Tiraspol – deportare. Ce e asta – o chemare, ca să plec peste hotare?!”, a mai scris în postare, Dorin Chirtoacă.

În documentul publicat de Dorin Chirtoacă se menționează că interdicția i-a fost aplicată pe o durată de trei ani. Decizia a fost luată de așa numitul „Minister de Securitate Națională”.

Amintim că, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 iulie, Dorin Chirtoacă, împreună cu alți reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), au încercat în repetate rânduri să ajungă în Transnistria, pentru a desfășura agitație electorală. De fiecare dată, aceștia au fost împiedicați să treacă de punctele de control.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: