Facebook/Dmitrii Vosimeric

În municipiul Soroca vor fi aplicate măsuri mai stricte de carantină. Ce a decis Comisia Situații Excepționale

În municipiul Soroca vor fi aplicate măsuri mai stricte de carantină. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale, astăzi, 8 aprilie.

„Pentru municipiul Soroca, Comisia a decis instituirea unor măsuri mai stricte, mai dure în privința circulației cetățenilor, aflarea lor în stradă pe timp de zi și pe timp de noapte. Va fi desfășurat un efectiv suplimentar al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării pentru a asigura acele măsuri necesare pentru diminuarea riscurilor de contaminare”, a declarat Chicu.

Acesta a precizat că vor fi impuse următoarele restricții:

– se interzice deplasarea în afara domiciliului a persoanelor în vârstă de peste 63 de ani dacă nu este un temei bine argumentat

– se interzice aflarea/deplasarea persoanelor în grup de mai mult de două persoane

– se obligă toate persoanele aflate în afara domiciliului, inclusiv în timpul deplasării în unitățile de transport să utilizeze mijloace individuale de protecție

– se interzice desfășurarea comerțului online pentru toate categoriile de mărfuri și produse, cu excepția celor din categoria alimentare, farmaceutice și articolelor igienico-sanitare

– se interzice unităților comerciale care prestează servicii în perioada regimului de carantină să desfășoare activitatea fără a deținerea mijloacelor individuale de protecție

– se interzice aflarea/deplasarea în autovehicul de orice tip a mai mult de două persoane, inclusiv conducătorul auto.

„Asta e ceea ce ține de municipiul Soroca, un regim mult mai strict decât pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a mai precizat Chicu.

Menționăm că pe 31 martie, Comisia Situații Excepționale a decis instituirea regimului de carantină în mun. Soroca.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: