În noaptea de Revelion, un bărbat din Comrat a suferit arsuri de gradul I și II
Full Article 2 minutes read

În noaptea de Revelion, un bărbat din Comrat a suferit arsuri de gradul I și II

Un bărbat din localitatea Congaz, raionul Comrat din UTA Găgăuzia a suferit arsuri de gradul I și II pe mâini și pe față, după ce a aprins focul din sobă cu motorină. Incidentul s-a produs în noaptea de 31 decembrie, cu 10 minute înainte de miezul nopții. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incidentul a fost înregistrat la ora 23:50. Un bărbat din Congaz a stropit lemnele din sobă cu motorină și a aprins un chibrit. În consecință, s-a produs o explozie, iar victima a fost internată de urgență la spital, starea sa fiind de gravitate medie satisfăcătoare. Cazul este cercetat de organele de resort.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare și protecție împotriva incendiilor în special la exploatarea sobelor și a instalațiilor de încălzit. Specialiștii avertizează că utilizarea lichidelor ușor inflamabile în aprindere focului în sobă este periculoasă. Mai mult, în vederea evitării situațiilor de risc, oamenii sunt îndemnați să verifice sursele de încălzire înaintea exploatării. În situații de risc, oamenii pot apela pentru a solicita ajutor Serviciul 112.

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au întreprins peste 30 de misiuni în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: