În Odesa au fost înăsprite măsurile restrictive din cauza pandemiei de COVID-19. Ce reguli trebuie respectate
Full Article 2 minutes read

În Odesa au fost înăsprite măsurile restrictive din cauza pandemiei de COVID-19. Ce reguli trebuie respectate

Din 22 iunie, în Odesa au fost înăsprite măsurile restrictive din cauza pandemiei de COVID-19. În oraș au fost închise taberele de odihnă pentru copii și sanatoriile, au fost interzise manifestările de amploare cu participarea unui număr mai mare de o persoană pe o suprafață de 5 metri pătrați. Decizia a fost luată de Comisia locală pentru siguranță publică și situații excepționale, scrie hromadske.ua

De asemenea, în transportul public, pasagerii vor putea circula doar în măsura numărului de scaune disponibile. În afară de asta, se recomandă ca șezlongurile să fie amplasate la o distanță de 1,5 metri unul de celălalt. O distanță similară trebuie respectată între mesele din restaurante. De asemenea, la fiecare masă din localuri se vor putea afla nu mai mult de 4 persoane.

Consiliul local propune începerea programului de muncă la ora 10 pentru agenții economici din domeniul comerțului, reparațiilor auto, care prestează servicii de curierat sau poștale, din sfera alimentației publice, a asigurărilor, a artei și sportului sau care prestează servicii de agrement.

Poliția va verifica dacă măsurile sunt respectate. De asemenea, oamenii legii vor lua măsuri de combatere a comerțului ilegal de pe plaje și din zonele de agrement din Odesa.

De asemenea, autoritățile locale din Odesa au reamintit că în transportul public și în interiorul clădirilor este obligatoriu purtatul măștilor, iar persoanele care ies în locurile publice trebuie să aibă asupra lor acte de identitate.

În ultimele 24 de ore, în regiunea Odesa au fost confirmate 38 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În total, în regiune au fost testate pozitiv 1304 persoane. 21 de pacienți au murit, iar 551 s-au însănătoșit.

Amintim că cetățenii R. Moldova, care vor să meargă în Ucraina, trebuie să prezinte la frontieră polița de asigurare medicală și să își asume că, odată intrați în țară, se vor afla timp de 14 zile în autoizolare. Regulile sunt valabile pentru cetățenii din țările în care la o populație de 100 de mii de oameni au fost confirmate cel puțin 40 de îmbolnăviri cu COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: