În port tradițional, cu produse autohtone și bannere anti-UE. „Victoria” lui Șor a organizat un flashmob la Chișinău (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

În port tradițional, cu produse autohtone și bannere anti-UE. „Victoria” lui Șor a organizat un flashmob la Chișinău (VIDEO)

Blocul „Victorie”, controlat de oligarhul fugar Ilan Șor, a organizat un așa-zis flashmob dedicat „păstrării identității naționale”. Activiștii formațiunii au mărșăluit prin Chișinău îmbrăcați în port tradițional, cu produse agricole autohtone și bannere cu mesaje anti-UE. Acțiunea a avut loc în data de 5 octombrie, când în Republica Moldova este marcată sărbătoarea națională Ziua Vinului. 

Un grup de activiști ai Blocului „Victorie” au mărșăluit pe străzile din capitală îmbrăcați în port tradițional, ținând în mâini colaci, ulcioare cu vin, pahare și coșuri cu fructe, în timp ce pe fundal răsuna muzică autohtonă. Iar în spatele grupului se deplasau câteva persoane care desfășurau pancarte cu mesaje precum: „Patria noastră este Moldova, nu UE”, „Noi nu suntem români”, „Construim viitorul fără UE” și „Să ne păstrăm rădăcinile. Nu românizării! Nu UE!”.

În timpul flashmob-ului, tinerii au servit doritorii cu vin și colaci.

Unul dintre fruntașii Blocului „Victorie”, Iurii Vitneanski, care a participat la manifestație, a declarat că aceasta este consacrată păstrării identității naționale. Politicianul susține că identitatea noastră națională ar fi pusă în pericol de procesul de integrare europeană.

Activiștii noștri felicită oamenii cu ocazia Zilei Vinului. (…) În același timp, vrem să arătăm că avem propria identitate, că suntem poporul moldovenesc, că în țara noastră multinațională suntem toți cetățeni ai Moldovei. Trebuie să încercăm să ne păstrăm identitatea. În procesele de integrare europeană, pe care încearcă să ni le impună autoritățile, dorim să subliniem faptul că puteam ceea ce avem, identitatea, limba, istoria”, a declarat Vitneanski.

Precizăm că Blocul „Victorie”, care este format din politicienii și partidele controlate de Ilan Șor, pledează împotriva UE și vectorului pro-european al Republicii Moldova. În schimb, acesta promovează integrarea în Uniunea Economică Euroasiatică și „parteneriatul srategic” cu Federația Rusă, care de peste doi ani duce un război brutal împotriva Ucrainei.

Oamenii legii investighează a schemă desfășurată de o organizație criminală condusă de Ilan Șor, în interesul Federației Ruse, pentru coruperea alegătorilor din țara noastră. Aceștia au stabilit că 130 000 de oameni au primit transferuri bancare din Rusia pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidențiale și opțiunea „Nu” la referendumul privind aderarea la UE, care vor avea loc în data de 20 octombrie. Doar în luna septembrie, suma transferurilor a ajuns la $15 milioane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: