În premieră, la alegerile prezidențiale vor putea vota deținuții din două penitenciare din Bender
Full Article 2 minutes read

În premieră, la alegerile prezidențiale vor putea vota deținuții din două penitenciare din Bender

Pentru prima oară, la alegerea președintelui Republicii Moldova participă deținuții din două penitenciare din Transnistria. Este vorba despre închisorile Nr. 8 și nr. 12 din Bender. Anunțul a fost făcut pe 1 noiembrie de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit CEC, reprezentanții biroului electoral din Varnița au mers astăzi la Bender, pentru a le oferi ocazia celor 223 de deținuți și angajați ai penitenciarelor să participe la alegerea viitorului președinte.

Președintele CEC Dorin Cimil a precizat că până la ora 12:00 au votat peste 6000 de locuitori ai Transnistriei. De asemenea, în Transnistria, cu ajutorul urnei mobile vor vota 128 de beneficiari ai centrului din Cocieri pentru persoane vârstnice și cele cu necesități speciale.

***

Amintim că pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni. Pentru alegătorii din stânga Nistrului au fost deschide 42 de secții de votare.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Până la ora 12:00 prezența la vot în secțiile de votare din țară și din diaspora constituie peste 500 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: