În premieră, la Chișinău se desfășoară discuții cu experți din Armenia și Georgia despre asigurarea Moldovei cu medicamente inovative
Full Article 1 minutes read

În premieră, la Chișinău se desfășoară discuții cu experți din Armenia și Georgia despre asigurarea Moldovei cu medicamente inovative

Nemerenco spune că atunci când a participat în septembrie 2022 la a 72-a sesiune a Comitetului Regional OMS pentru Europa, la Tel-Aviv, a ridicat problema accesului la medicamente și asigurării țărilor mici cu medicamente inovative, în contextul pieței lor mici și neatractive pentru producătorii mari.

„Ca rezultat al acestei inițiative, Ministerul Sănătății, cu suportul OMS pentru Europa și Observatorul European pentru sisteme de sănătate și politici găzduiește astăzi în premieră în Chișinău primul dialog de politici care își propune să identifice soluții pentru un acces mai bun la medicamente”, a anunțat Nemerenco, pe Facebook.

„Scopul nostru este să identificăm împreună și să creăm modalități care ar aduce în țară cât mai multe medicamente calitative și inovative, dar și la un preț rezonabil”, a conchis ministra.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: