În premieră, Moldova va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba tenis de masă: Vladislav Ursu va reprezenta țara 
Full Article 2 minutes read

În premieră, Moldova va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba tenis de masă: Vladislav Ursu va reprezenta țara 

Premieră pentru sportul din Republica Moldova. Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și devine primul reprezentant al acestei probe sportive care va evolua pentru țara noastră la Olimpiadă. Ursu este al 14-lea sportiv moldovean calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a anunțat că, pentru prima dată, țara noastră va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba tenis de masă.

Moldova va fi reprezentată de Vladislav Ursu. El a obținut cota de participare după ce s-a calificat în finala turneului preolimpic de la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, la proba individual.

„În semifinale, sportivul a trecut de ungurul Adam Szudi cu scorul de 4-0, victorie ce a asigurat în premieră țării noastre calificarea la Jocurile Olimpice de Vară la această probă”, a precizat Ministerul Educației.

Vladislav Ursu este al 14-lea sportiv moldovean calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Ceilalți 13 sportivi sunt: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Draguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir), Marin Robu (haltere), Zalina Marghieva (aruncarea ciocanului).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: