În râul Nistru, pe teritoriul Ucrainei, s-au scurs produse petroliere
Full Article 40 second read

În râul Nistru, pe teritoriul Ucrainei, s-au scurs produse petroliere

În orașul Galici din regiunea Ivano-Frankivsk a Ucrainei a fost înregistrată o contaminare a râului Nistru cu produse petroliere. Anunțul a fost făcut de șefa regiunii Svetlana Onișiuk. Potrivit ei, produsele petroliere au ajuns în râu de pe teritoriul regiunii Lvov. 

„Ieri, pe 24 decembrie, a fost înregistrată pătrunderea produselor petroliere în râul Nistru din regiunea Lvov. În rezultat, a fost înregistrată contaminarea cu petrol în râul Nistru din orașul Galici. Analizele de laborator au arătat că normele admise sunt depășite de 200 de ori”, a comunicat Onișiuk, pe Telegram.

Potrivit oficialului ucrainean, angajații serviciului de urgență studiază posibilitatea instalării unor bariere pentru a localiza poluarea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: