În România, bilanțul celor infectați cu COVID-19 a ajuns la 308. Totodată, 31 de persoane s-au însănătoșit
Full Article 2 minutes read

În România, bilanțul celor infectați cu COVID-19 a ajuns la 308. Totodată, 31 de persoane s-au însănătoșit

În România, în ultimele 24 de ore s-a dublat numărul persoanelor testate pentru coronavirus. Până în prezent au fost confirmate 308 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 31 de persoane s-au însănătoșit și au fost externate, transmite Digi24. Totodată, crește numărul persoanelor aflate la terapie intensivă, precum și cel al persoanelor aflate în izolare. 

Sursa citată menționează că 22 de persoane care s-au vindecat sunt de la Timișoara, 8 la București și unul la Iași.

De asemenea, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4 044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19. Alte 45 432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până astăzi, 20 martie, în România au fost prelucrate 8 284 de teste, dintre acestea 7976 au fost cu rezultat negativ. Mai mult, au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: