În sectorul Râșcani a fost inaugurat Scuarul Guguță. A fost instalată și o statuie a personajului (FOTO)
Full Article 1 minutes read

În sectorul Râșcani a fost inaugurat Scuarul Guguță. A fost instalată și o statuie a personajului (FOTO)

Pe 15 mai, în capitală, a fost inaugurat un nou scuar. Acesta este amplasat în sectorul Râșcani, pe strada Kiev, 14/1, vizavi de sediul preturii de sector și se numește Scuarul Guguță. Acolo a fost instalat și un monument al celebrului personaj inventat de scriitorul Spiridon Vangheli.

Spațiul verde numește „Guguță”, iar punctul de atracție al zonei este monumentul personajului. Lucrarea este din bronz, are înălțimea de 1,5 metri și a fost realizată de sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

La evenimentul de inaugurare a scuarului și a monumentului a participat primarul Ion Ceban. Acesta i-a urat sănătate scriitorului Spiridon Vangheli.

„Copiii au posibilitatea să se joace, să stea alături cu îndrăgitul personaj, nu doar să-l descopere, citind din cărți. În același timp, părinții se pot odihni în acest miniscuar, aproape de cei mici”, a spus edilul.

Cheltuielile pentru amenajare au fost suportate de municipalitate, iar la unele lucrări au contribuit agenții economici.

În septembrie 2020, primarul capitalei a anunțat că în centrul municipiului Chișinău va fi instalată o sculptură de circa 7 metri, care va avea forma cuşmei lui Guguţă, celebrul personaj creat de scriitorul Spiridon Vangheli.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu copil, stând în picioare şi parc

Ar putea fi o imagine cu copil, stând în picioare şi în aer liber

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: