În septembrie, s-a consumat cu 30% mai puțin gaz față de anul trecut. Spînu: „Greutățile ne-au făcut chibzuiți”
Full Article 2 minutes read

În septembrie, s-a consumat cu 30% mai puțin gaz față de anul trecut. Spînu: „Greutățile ne-au făcut chibzuiți”

Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că în septembrie, curent, moldovenii au redus consumul de gaze naturale cu 30 sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Spînu le mulțumește moldovenilor, pe care îi îndeamnă să economisească și în continuare.

„Astăzi vin cu un mesaj de recunoștință, dragi moldoveni, pentru faptul că nu ați lăsat neputincioși mâinile în jos, ci ați depus eforturi pentru a consuma cu socoteală. În septembrie consumatorii casnici au reușit să reducă cu peste 30% consumul de gaz față de aceeași lună a anului trecut și vă mulțumesc pentru străduința și cumpătarea voastră. Vă rog să facem acest lucru și în continuare – să economism pe cât putem. Am încredere că putem. Este extrem de important și știu că înțelegeți foarte bine acest lucru”, a scris vicepremierul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul spune că „din păcate, moldovenii știu ce înseamnă ierni grele”. Potrivit lui, greutățile au făcut poporul moldovenesc de-a lungul timpului „rezistenți și chibzuiți”.

„Fiecare dintre noi poate controla factura și de fiecare dintre noi depinde cum va arăta Republica Moldova după aceste timpuri complicate”, a mai declarat Andrei Spînu, care dă asigurări că Guvernul va ajuta oamenii să treacă de această „iarna anevoioasă” prin compensații.

„Este responsabilitatea noastră a tuturor să ieșim cu capul sus din greutăți. Vă mulțumim”, a conchis vicepremierul.

Precizăm că potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, platforma compensatii.gov.md, pe care cetățenii se vor înregistra pentru a le fi determinată categoria de vulnerabilitate energetică, va fi lansată la începutul săptămânii viitoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: