În Transnistria ar putea fi introduse măsuri restrictive suplimentare din cauza pandemiei. Propunerile vizează grădinițele, elevii și policlinicile
Full Article 2 minutes read

În Transnistria ar putea fi introduse măsuri restrictive suplimentare din cauza pandemiei. Propunerile vizează grădinițele, elevii și policlinicile

În regiunea transnistreană ar putea fi introduse măsuri restrictive suplimentare în legătură cu agravarea situației epidemiologice. Deciziile vizează atât întâlnirile publice, cât și activitatea instituțiilor de învățământ, precum și a policlinicilor.

Astfel, ședințele, întâlnirile de serviciu, adunările părintești vor fi interzise în spațiile închise și se vor desfășura doar online: conferințe în zoom, skype sau viber.

De asemenea, autoritățile propun sistarea activității policlinicilor și a altor instituții unde sunt prestate servicii medicale curative și restricționarea evenimentelor publice în spații deschise.

În ceea ce ține de activitatea grădinițelor, se propune deschiderea câte unei singure grupe de creșă în fiecare instituție de educație timpurie. Prioritate vor avea familiile unde ambii părinți lucrează. De asemenea, s-a propus ca elevii din clasele primare să meargă la școală cu troleibuzele, împreună cu părinții. În prezent, cu troleibuzele merg dimineața și seara doar cetățenii încadrați în cîmpul muncii, precum și părinții cu copii de grădiniță.

O altă inițiativă prevede ca persoanele infectate cu COVID-19, care nu prezintă simptome de boală, să fie tratate în baze de odihnă sau în tabere pentru copii și hotelul „Sport” situat pe stadionul din satul Parcani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: