În Ungaria a intrat în vigoare cel mai dur lockdown de până acum
Full Article 50 second read

În Ungaria a intrat în vigoare cel mai dur lockdown de până acum

În Ungaria intră în vigoare cele mai dure restricții de la începutul pandemiei. Până pe 7 aprilie, în țară vor fi închise grădinițele și școlile primare, scrie Euronews.

Până pe 22 martie, toate magazinele din Ungaria vor rămâne închise, cu excepția celor alimentare. Prin urmare, weekendul trecut s-au produs cozi mari la supermarkete și magazinele de mobilă.

Noile restricții au fost anunțate joi, în urma înregistrării unei explozii de cazuri noi de infectări cu Covid. Guvernul de la Budapesta a cerut antreprenorilor să organizeze lucrul la distanță, în măsura posibilităților.

De asemenea, Ungaria planifică să instituie un control mai dur la frontiere. Nu va fi limitată, totuși, circulația transportului de mare tonaj.

În prezent, Budapesta desfășoară o amplă campanie de vaccinare a populației. Sunt disponibile cinci preparate: preparatul americano-german Pfizer – BioNTech, serul american Moderna, preparatul britanico-suedez AstraZeneca, vaccinul rusesc Sputnik V, precum și serul chinezesc anti-Covid.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: