media.wired.com

Încă 25 de decese provocate de coronavirus. MSMPS confirmă decesul medicului ginecolog Anatolie Serbenco

În Republica Moldova au fost înregistrate încă 25 de decese provocate de COVID-19. Printre victime este și un medic obstetrician-ginecolog.

Deces 3900:  Bărbat de 72 ani, din r. Leova. Internat la SR Leova. Comorbidități: hepatită.

Deces 3901: Bărbat de 74 ani, din r-nul Leova. Internat la SR Leova. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3902: Femeie de 61 ani, din r-nul Telenești. Internat la SR Telenești. Comorbidități: hipertensiune arterială, Sechele AVC, diabet zaharat.

Deces 3903: Bărbat de 72 ani, din r. Hîncești. Internat la SR Hîncești. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 3904: Femeie de 68 ani, din r. Hîncești. Internată la SR Hîncești. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 3905: Femeie de 69 ani, din r. Ialoveni. Internată la SCM Sf. Treime. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3906: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Sf. Treime. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 3907: Bărbat de 65 ani, din r. Anenii Noi. Internat la SR Anenii Noi. Comorbidități: bronșită cronică, cardiopatie.

Deces 3908: Bărbat de 85 ani, din r. Anenii Noi. Internat la SR Anenii Noi. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3909: Femeie de 78 ani, din mun. Bălți. Internată la SC Bălți. Comorbidități: cardiopatie dismetabolică, encefalopatie.

Deces 3910: Femeie de 60 ani, din r. Telenești. Internată la SR Telenești. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 3911: Femeie de 73 ani, din r. Comrat. Internată la SR Comrat. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3912: Femeie de 58 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență renală, cancer.

Deces 3913: Femeie de 77 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3914: Femeie de 61 ani, din r. Anenii Noi. Internată la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 3915: Femeie 66 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 3916: Bărbat de 77 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiac, hipertensiune arterială.

Deces 3917: Bărbat de 62 ani, din r-nul Strășeni. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 3918: Bărbat de 72 ani, din r. Ialoveni. Internat la SCR. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 3919: Femeie de 54 ani, din r. Strășeni. Internată la SCR. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3920: Femeie de 74 ani, din r. Edineț. Internată la SR Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3921: Bărbat de 64 ani, din r. Taraclia. Internat la SR Taraclia. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiacă, cardiopatie.

Deces 3922: Femeie de 61 ani, din r. Edineț. Internată la SR Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3923: Femeie de 82 ani, din r. Rîșcani. Internată la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 3924:  Anatolie Serbenco, în vârstă de 67 ani, care a activat în calitate de medic obstetrician-ginecolog în cadrul Institutului Mamei și Copilului, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Catedra de Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemiţanu”. Dl Serbenco a fost internat la data de 09 februarie, la Spitalul Clinic Republican.

Despre decesul lui Anatolie Serbenco NM a scris pe 26 februarie.

Până la ziua de azi, 89 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Cea mai mare pictură pe apă din lume – realizată la Chișinău. O pictoriță a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

Ludmila Cuptor, pictoriță din Republica Moldova, a stabilit un record mondial, realizând cea mai mare lucrare din lume în tehnica Ebru – pictura pe apă. Performanța sa a fost recunoscută oficial de o adjudecătoare Guinness World Records, venită din Regatul Unit pentru validarea rezultatului. Evenimentul a fost găzduit de un centru comercial din capitală, transmite IPN.

Ludmila Cuptor a menționat că acest moment marchează împlinirea unui vis. „Este rezultatul unor ani de căutări interioare, de muncă, efort, ezitări, speranțe și curaj. Este inspirată din tehnica clasică turcă – Ebru, pictura pe apă, o artă pe care am descoperit-o în 2019, în Italia. A fost dragoste la prima vedere”, a relatat artista.

Pictorița a explicat faptul că lucrarea este realizată pe apă, iar apoi este imprimată pe o pânză specială. Potrivit ei, cele șapte culori ale curcubeului care sunt utilizate în tablou simbolizează 70 de ani ai Cărții Recordului Guinness, dar și reprezintă un simbol al speranței și unității.

Autoarea lucrării a adăugat că pictura surprinde o câmpie din Moldova, plină de verdeață și flori, în toiul primăverii, care emană o senzație de liniște și aduce satisfacție sufletească.

Procesul de realizare a picturii a fost urmărit de adjudecătoarea Guinness World Records, Paulina Sapinska. În urma unei evaluări, aceasta a recunoscut oficial performanța. Paulina Sapinska a declarat că autoarea lucrării a respectat toate criteriile stabilite de Guinness World Records și aproape a dublat dimensiunea recordului anterior, care era de 20,86 metri pătrați.

Această lucrare are 39,97 metri pătrați. Așadar, este o încercare foarte impresionantă și un nou titlu Guinness World Records”, a notat adjudecătoarea Paulina Sapinska.

Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, afirmă că acest eveniment marchează curajul, inteligența și creativitatea. „Este foarte frumos că în fața publicului, a chișinăuienilor, se scrie istoria cu artista Ludmila Cuptor. Ceea ce văd este într-adevăr foarte frumos, inclusiv jocul de culoare, și mesajul artistic pe care îl transmite pictorița este impresionant”, a mai spus Angela Cutasevici.

Atunci când organizatorii au venit cu solicitarea de a fi parteneri ai acestui eveniment, noi, cei de la Primăria Chișinău, am spus din start că vom fi alături, fiindcă astfel de inițiative ne fac să fim mândri, atât ca oraș, cât și ca țară. Este un lucru care ne face pe noi, cei care educăm tânăra generație, să-i insuflăm mândria față de valorile cultivate aici”, a spus șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

La finalul evenimentului, autoarea tabloului a primit un certificat oficial care atestă noul record Guinness pentru cea mai mare pictură Ebru din lume. Tabloul va fi expus în următoarele săptămâni la Port Mall, iar ulterior va deveni o piesă muzeală.

IPN
IPN
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: