bloomberg.com

Încă 935 cazuri de îmbolnăvire și 16 decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus

Alte 935 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16 decese în rândul pacienților infectați.

Din numărul total de cazuri, 9 cazuri sunt de import (Franța-2, Egipt-2, Italia-1, România-1, Federația Rusă-1, Turcia-1, Ucraina-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 80 501 cazuri.

Total teste efectuate – 3019, dintre care primar – 2752 şi repetat – 267.

Din numărul total de cazuri, 51 sunt lucrători medicali: medici-15, asistenți medicali- 31, personal auxiliar-5.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 814– stare gravă (dintre care 43 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1466 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 1000 persoane au fost tratate și externate. În total, 60 220 persoane au fost tratate de COVID-19.

În total, 4742 persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, iar 25 558 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 1867: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sfânta Treime”, pe 30 octombrie. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, angină pectorală de efort.

Deces 1868: Bărbat de 73 ani, din Transnistria. Comorbidități: boală cerebrovasculară.

Deces 1869: Femeie de 62 ani, din Transnistria. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 1870: Femeie de 58 ani, din r-nul Glodeni, internată la SR Glodeni, pe 13 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat.

Deces 1871: Femeie de 85 ani, din r-nul Râșcani, internată la SR Râșcani, pe 26 octombrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală cerebrovasculară.

Deces 1872: Femeie de 64 ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1873: Femeie de 47 ani, din r-nul Râșcani, internată la SR Râșcani, pe 1 noiembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, boală renală.

Deces 1874: Bărbat de 65 ani, din r-nul Ocnița, internat la SR Ocnița, pe 29 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 1875: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 4 noiembrie. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 1876: Bărbat de 51 ani, din mun. Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 4 noiembrie, cu insuficiență respiratorie acută, șoc toxico-infecțios.

Deces 1877: Femeie de 70 ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1878: Bărbat de 88 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă.

Deces 1879: Femeie de 94 ani, din Transnistria. Comorbidități: boală cardiacă ischemică, angină pectorală de efort, cardiopatie mixtă.

Deces 1880: Bărbat de 77 ani, din r-nul Ocnița, internat la SR Ocnița, pe 30 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 1881: Femeie de 76 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 20 octombrie. Comorbidități: angină pectorală de efort, diabet zaharat, insuficiență renală cronică.

Deces 1882: Bărbat de 71 ani, din r-nul Strășeni, transferat din SR Strășeni, la SCM ”Sfânta Treime”, pe 19 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mfa.gov.md

La Zurich a fost deschis Consulatul onorific al Republicii Moldova

La Zurich a fost inaugurat pe 4 iulie Consulatul onorific al Republicii Moldova. Secretara de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Carolina Perebinos, care a fost prezentă la eveniment, a subliniat importanța acestui gest simbolic, menționând extinderea prezenței diplomatice a țării noastre în Elveția.

La evenimentul de deschidere a consulatului din Zürich au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, ai mediului de afaceri și ai diasporei moldovenești. „Acest moment simbolic reprezintă nu doar deschiderea unei noi reprezentanțe într-unul dintre cele mai dinamice centre economice și culturale ale Europei, ci și angajamentul nostru profund pentru consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Confederația Elvețiană. Sunt convinsă că noul consulat onorific va sprijini activ această misiune prin fortificarea dialogului bilateral, încurajarea investițiilor și promovarea potențialului Moldovei”, a afirmat Carolina Perebinos.

Consulul onorific, Valentina Ceban, a mulțumit pentru încrederea acordată și a promis că va promova imaginea Moldovei în Elveția, angajându-se să contribuie la dezvoltarea relațiilor comerciale și culturale dintre cele două țări.

Iar ambasadorul Republicii Moldova în Elveția, Vladimir Cuc, a salutat de asemenea deschiderea noului consulat, menționând că aceasta va contribui la creșterea prestigiului țării noastre și la intensificarea cooperării economice bilaterale.

Evenimentul a inclus discuții într-un cadru informal și o degustare de vinuri moldovenești.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: