ANRE

Încă o rețea de benzinării a afișat prețuri mai mari la carburanți

Încă o rețea de benzinării a afișat prețuri mai mari la carburanți, astăzi, 21 mai. Este vorba despre compania Bemol.

Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică 95 a crescut cu 40 de bani şi a ajuns să coste 20 de lei şi 40 de bani. De asemenea, a crescut și prețul pentru un litru de diesel de la 16 lei și 35 de bani la 16 lei și 80 de bani. Preţul pentru gazul lichefiat este de 11 lei şi 35 de bani.

Precizăm că pe 19 mai, rețeaua de benzinării Petrom a afișat prețuri mai mari la benzină. Scumpirea a constituit 45 de bani, prețul pentru un litru de benzină ajungând să coste 20 de lei și 45 de bani. De asemenea, importatorul de carburanți a mărit prețul pentru diesel.

***

De la începutul anului, au fost înregistrate circa 10 scumpiri la carburanți.

Din martie 2019, petroliștii stabilesc de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, fără să depășească rata de rentabilitate anuală de 10%.

Mai multe detalii despre ce spun experții și ce se va întâmpla cu prețurile la carburanți citiți în articolul „De ce în Moldova cresc prețurile la benzină și ce va fi mai departe. Analiză NM”

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: