Încă o zi, de la distanță: elevii Liceului „Liviu Deleanu” din Chișinău vor învăța și marți online
Full Article 2 minutes read

Încă o zi, de la distanță: elevii Liceului „Liviu Deleanu” din Chișinău vor învăța și marți online

Elevii de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din municipiul Chișinău, afectat de un incendiu acum zece zile, vor învăța și marți, 16 aprilie, în regim online. Decizia de a extinde învățământul de la distanță cu încă o zi a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) Buiucani, pe 15 aprilie.

Potrivit deciziei, rezultatele de laborator a calității probelor de aer prelevate din încăperile instituției de învățământ urmează să fie prezentate pe 16 aprilie de către Centrul de Sănătate Publică.

De asemenea, CSE va prezenta mâine mai multe detalii cu privire la modul de desfășurare ulterioară a activităților în cadrul instituției.

„Asigurăm comunitatea școlară că se depun toate eforturile pentru a restabili cât mai curând condițiile necesare și pentru a asigura un mediu de învățare sigur și securizat pentru elevi și personalul didactic”, anunță Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.

***

Amintim, pe 5 aprilie, la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani a avut loc un incendiu. Flăcările au cuprins demisolul instituției de învățământ. Zece echipe de intervenție au participat la stingerea focului. Din clădire au fost evacuați circa 1 900 de elevi. Victime nu au fost raportate. Detalii AICI. Pe 6 aprilie s-a decis că elevii liceului vor învăța de la distanță, în format online, în perioada 8-12 aprilie. Detalii AICI. Ulterior, termenul a fost extins și pentru 15 aprilie. Detalii AICI.

De menționat că, pe 15 aprilie, IGSU a prezentat cauza care, cel mai probabil, a dus la declanșarea incendiului. Este vorba de încălcarea regulilor de protecție împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică. Vezi ce alte cauze au fost analizate de specialiști și concluziile la care au ajuns – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: