Fierce Health

Încă patru moldoveni au fost răpuși de COVID-19. Câte cazuri noi au fost depistate timp de o zi?

Alte 159 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. De asemenea, în ultimele 24 de ore au decedat 4 moldoveni infectați.

Din numărul total de cazuri, 8 sunt de import: 2-Turcia, 1-Albania, 1-Bulgaria, 1-Egipt, 1-Germania, 1-Italia, 1-Ucraina.

Numărul total de teste efectuate – 5.774, dintre care 1.050 – teste Rapid -Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 260.183. Din numărul total de cazuri, două sunt în rândul lucrătorilor medicali: (1-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 389 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 65 în stare extrem de gravă (21 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 127 persoane au fost vindecate. În total, 252.548 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 897 persoane, iar 24.806 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, vă informăm despre alte decese cauzate de COVID-19:

Deces 6.267: Bărbat de 79 de ani din mun. Cahul, internat în SR. Cahul. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială.

Deces 6.268: Femeie de 55 de ani din or. Soroca, internată în SC. Bălți. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 6.269: Femeie de 67 de ani din r. Cahul, internată în SR. Cahul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 6.270: Bărbat de 75 de ani din r. Cahul, internat în SR. Cahul. Comorbidități: hipertensiune arterială, pielonifrită, diabet zaharat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: