Incendiu la Botanica. Un bărbat a ars de viu, iar o femeie a fost salvată de pompieri
Full Article 2 minutes read

Incendiu la Botanica. Un bărbat a ars de viu, iar o femeie a fost salvată de pompieri

Un bărbat de 59 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 82 de ani a fost salvată de pompieri dintr-un apartament care a fost cuprins de flăcări. Incendiul a izbucnit în seara de 14 ianuarie, în sectorul Botanica al capitalei.

Incidentul s-a produs într-o locuință situată pe șoseaua Muncești nr.792 din municipiul Chișinău. Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:07.

La fața locului au intervenit  trei echipaje de pompieri, care au stabilit că arderea este localizată într-un apartament de la etajul doi al unui bloc de locuit cu 5 nivele.

În procesul intervenției, angajații IGSU au evacuat și salvat o femeie în vârstă de 82 de ani, care a fost preluată de serviciul medical. Totodată, pompierii au depistat în apartament cadavrul parțial carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă 59 de ani.

Focul a afectat bunurile materiale dintr-o cameră. Datorită intervenției echipelor de salvatori, arderea nu s-a răspândit spre alte locuințe.

Conform primelor investigații, incendiul, cel mai probabil, a izbucnit din cauza imprudenței în timpul fumatului. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special la utilizarea surselor de aprindere și să evite fumatul în locuințe. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 24 situații de risc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: