Închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea falsurilor privind acțiunile forțelor armate rusești
Full Article 2 minutes read

Închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea falsurilor privind acțiunile forțelor armate rusești

Autoritățile rusești au aprobat joi un amendament care introduce răspunderea penală, până la închisoare de până la 15 ani, pentru răspândirea de falsuri despre acțiunile Forțelor Armate ale Federației Ruse. Textul amendamentului a intrat în posesia agenției TASS.

Se propune completarea Codului Penal (CC) al Federației Ruse cu articolul 207.3 „Diseminarea publică a informațiilor false în mod deliberat despre utilizarea forțelor armate ale Federației Ruse”.

Astfel de fapte vor fi pedepsite cu amendă de până la 1,5 milioane de ruble sau închisoare de până la trei ani. Dacă se folosește o poziție oficială sau există motive mercenare, atunci amenda va fi de până la 5 milioane, iar termenul de închisoare – de la 5 la 10 ani. Dacă răspândirea falsurilor a provocat consecințe grave, atunci termenul de închisoare va fi de la 10 la 15 ani.

De asemenea, se propune adoptarea în a doua lectură a unui proiect de lege privind răspunderea penală, inclusiv pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani, pentru solicitările de impunere de sancțiuni străine împotriva Rusiei

Se propune completarea Codului Penal al Federației Ruse cu un nou articol „Solicită introducerea de măsuri restrictive împotriva Federației Ruse, a cetățenilor Federației Ruse sau a persoanelor juridice ruse”.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.
Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: