Închisoarea bombardată. Zelenski denunță „o crimă de război deliberată a Rusiei”
Full Article 2 minutes read

Închisoarea bombardată. Zelenski denunță „o crimă de război deliberată a Rusiei”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat bombardarea de vineri a unei închisori în care au fost ucise peste 50 de persoane drept o „crimă de război deliberată a Rusiei”, după ce Moscova a acuzat forțele ucrainene de acest atac, scrie Unian. Potrivit lui Zelenski, ar trebui să existe o recunoaștere legală clară a Rusiei ca stat „sponsor al terorismului”.

„A fost o crimă de război deliberată a Rusiei, un masacru deliberat al prizonierilor de război ucraineni. Peste 50 de morți”, a subliniat Zelenski.

El a adăugat că atunci când apărătorii din Azovstal au părăsit uzina, ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) au acționat ca garanți ai vieții și sănătății soldaților ucraineni. „Susțin această afirmație. Acum garanții trebuie să răspundă, trebuie să protejeze viețile a sute de prizonieri de război ucraineni”, a spus Zelenski.

În plus, președintele ucrainean a subliniat necesitatea unei recunoașteri juridice clare a Rusiei ca stat „sponsor al terorismului”.

„Mai ales acum, fac un apel la Statele Unite ale Americii: este nevoie de o soluție, este nevoie de ea acum. Rusia a demonstrat prin numeroase atacuri teroriste că este cea mai mare sursă de terorism din lume astăzi. Acesta este un fapt”, a subliniat șeful statului.

Amintim că în noaptea de 29 iulie a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale nr. 210 din satul Elenovka – teritoriu ocupat temporar al regiunii Donețk. Drept urmare, clădirea, în care erau prizonieri de război retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă. Imediat după explozie, Rusia a acuzat Forțele Armate ale Ucrainei că bombardează colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au murit, numărul răniților nefiind cunoscut. La rândul ei, Ucraina a acuzat Rusia de bombardare, susținând că explozia de la Elenovka a fost un act terorist rusesc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: