Accent TV

Îngrijitorul de la Zoo, atacat de un tigru în luna ianuarie, a decedat

Angajatul Grădinii Zoologice din Chișinău, care a fost rănit de un tigru în luna ianuarie, a decedat. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a Institutului de Urgență, Dorina Arsene, pe 4 mai.

„Pacientul a decedat pe 29 aprilie, fiind internat în secția Neurologie stroke. În urma traumatismelor și a leziunilor, victima a suferit un accident vascular cerebral cu imobilizare la pat”, a precizat reprezentanta Institutului de Urgență.

Cazul a avut loc pe 31 ianuarie. Bărbatul de 58 de ani a intrat în volieră să-i dea de mâncare tigrului. La un moment dat, mamiferul l-a atacat, încleștându-și dinții în gâtul îngrijitorului. Animalul și-a lăsat prada doar după ce un polițist a tras focuri de armă în aer.

Șefa Secţiei planificare strategică din cadrul Grădinii Zoologice Olga Iuzvac a declarat pe 1 februarie că îngrijitorul atacat de tigru lucra la Zoo din octombrie anul trecut.

În 2003, la Grădina Zoologică, un tigru i-a smuls mâna unei fetiţe care s-a apropiat prea mult de o volieră.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: