Getty Images

Înotul în râul Sena din Paris – permis din nou pentru prima dată din 1923

Râul Sena din Paris a fost redeschis pentru înotul public pentru prima dată după un secol. Informația fost raportată pe 5 iulie de BBC, care a precizat că în principalul râu al capitalei Franței au fost amenajate trei zone pentru cei care doresc să înoate: lângă Turnul Eiffel, în apropierea Catedralei Notre-Dame și în partea de est a orașului.

Potrivit presei, în aceste zone de înot au fost instalate vestiare și dușuri. De asemenea, vor fi prezenți salvamari care vor veghea asupra siguranței înotătorilor. Toate cele trei zone vor fi deschise până la sfârșitul lunii august, iar accesul la acestea este gratuit.

Înotul în Sena a fost interzis în 1923 din cauza pericolului reprezentat de barje și ambarcațiuni de agrement, precum și din cauza deteriorării rapide a calității apei. Înaintea Jocurilor Olimpice din vara anului 2024, au fost investiți peste 1,4 miliarde de euro în curățarea Senei. În iulie anul trecut, primarul Parisului, Anne Hidalgo, împreună cu alți membri ai Comitetului Olimpic, au intrat în apă pentru a demonstra că este sigur să înoți în râu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: