Getty Images

Înotul în râul Sena din Paris – permis din nou pentru prima dată din 1923

Râul Sena din Paris a fost redeschis pentru înotul public pentru prima dată după un secol. Informația fost raportată pe 5 iulie de BBC, care a precizat că în principalul râu al capitalei Franței au fost amenajate trei zone pentru cei care doresc să înoate: lângă Turnul Eiffel, în apropierea Catedralei Notre-Dame și în partea de est a orașului.

Potrivit presei, în aceste zone de înot au fost instalate vestiare și dușuri. De asemenea, vor fi prezenți salvamari care vor veghea asupra siguranței înotătorilor. Toate cele trei zone vor fi deschise până la sfârșitul lunii august, iar accesul la acestea este gratuit.

Înotul în Sena a fost interzis în 1923 din cauza pericolului reprezentat de barje și ambarcațiuni de agrement, precum și din cauza deteriorării rapide a calității apei. Înaintea Jocurilor Olimpice din vara anului 2024, au fost investiți peste 1,4 miliarde de euro în curățarea Senei. În iulie anul trecut, primarul Parisului, Anne Hidalgo, împreună cu alți membri ai Comitetului Olimpic, au intrat în apă pentru a demonstra că este sigur să înoți în râu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol

Putin permite străinilor să servească în armata rusă pe timp de mobilizare

Străinii vor putea servi în Forțele Armate ale Federației Ruse în perioada mobilizării. De asemenea, cetățenilor străini li se permite să servească în armata rusă în condiții de stare de urgență, lege marțială, pe timp de război și conflicte armate. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele țării, Vladimir Putin, pe 8 iulie.

Cetățenii statelor străine vor putea participa „la activități de menținere sau restabilire a păcii și securității internaționale”, precum și la operațiuni ale armatei ruse, inclusiv „pentru îndeplinirea sarcinilor de combatere a activităților teroriste internaționale” în afara teritoriului Rusiei, se mai arată în decret, scrie Deutsche Welle.

Potrivit documentului, contractele vor fi încheiate până la încheierea mobilizării, încetarea efectului legii marțiale sau expirarea perioadei de război. Până acum, serviciul militar al străinilor în armata rusă era permis doar în condiții de stare de urgență, lege marțială și conflicte armate. Decretul lui Putin privind mobilizarea „parțială” din 21 septembrie 2022, adoptat în contextul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, nu a fost anulat și este valabil până în prezent.

Totodată, decretul permite specialiștilor înalt calificați, care au atins limita de vârstă, să semneze noi contracte pentru a servi în Serviciul de Informații Externe (SVR), FSB sau în structurile de protecție de stat.

Cu o zi înainte, președintele rus a semnat o lege care permite persoanelor fără cetățenie să servească prin contract în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Potrivit datelor serviciilor de informații americane, în prezent Forțele Armate ale Rusiei recrutează aproximativ 30 000 de militari pe lună, iar conform estimărilor europene — 40 000. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat pe 2 iulie că, de la începutul anului curent, 210 000 de persoane au semnat contracte cu Ministerul Apărării pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei (câte 35 000 pe lună). Acest ritm este suficient pentru a acoperi pierderile de pe front, care, potrivit estimărilor NATO, se ridică la aproximativ 1 000 de oameni pe zi și, cumulat de la începutul războiului, se apropie de pragul de un milion, scrie publicația The Moscow Times.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: