Însoțit de doi deputați, Igor Grosu pleacă la Vilnius. Se va întâlni cu conducerea Lituaniei
Full Article 1 minutes read

Însoțit de doi deputați, Igor Grosu pleacă la Vilnius. Se va întâlni cu conducerea Lituaniei

Președintele Parlamentului Igor Grosu va efectua o vizită oficială în Republica Lituania, în perioada 3-5 aprilie, la invitația omologului său de la Vilnius.

Șeful legislativului se va întâlni cu conducerea Lituaniei, președintele țării Gitanas Nausėda, președinta Seimasului Viktorija Čmilyté-Nielsen și prim-ministrul Ingrida Šimonytė. La Vilnius, cei doi președinți de Parlament Igor Grosu și Viktorija Čmilyté-Nielsen vor susține o conferință de presă.

Agenda vizitei include discuții cu președinții comisilor parlamentare afaceri europene, afaceri externe, securitate națională și apărare, precum și cu deputații din Grupul de prietenie cu Republica Moldova al Seimasului Lituaniei.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va avea întrevederi cu viceministrul Apărării Naționale Greta Monika Tučkute, precum și cu reprezentanții companiei internaționale în domeniul energiei regenerabile „Green genius”.

Tradițional, în agenda vizitei este inclusă o întâlnire a ăreședintelui Parlamentului cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Lituania.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Vilnius fac parte deputații Ion Babici, președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, și Vitali Gavrouc, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: