Inspecție inopinată la Ungheni-gaz, urmare a declarațiilor unui deputat. Ce au arătat verificările
Full Article 2 minutes read

Inspecție inopinată la Ungheni-gaz, urmare a declarațiilor unui deputat. Ce au arătat verificările

Inspecție inopinată la o întreprindere din grupul companiilor „Moldovagaz”. Cea din urmă declară că a fost verificată întreprinderea de distribuție a gazelor naturale „Ungheni-gaz”. Inspecția a avut loc urmare a unor informații parvenite de la un deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Prin urmare, Moldovagaz comunică rezultatele verificărilor. 

Moldovagaz anunță, pe 22 martie, că a efectuat o inspecție inopinată la întreprinderea de distribuție a gazelor naturale „Ungheni-gaz”.

Se menționează că a fost verificată inclusiv documentația de serviciu din ultimii ani a întreprinderii.

„La baza acestei proceduri au stat acuzațiile parvenite din partea unui deputat la adresa conducerii întreprinderii de folosirea abuzivă a resurselor acesteia, exprimate în cadrul audierilor parlamentare privind auditul Curții de Conturi”, comunică reprezentanții Moldovagaz.

Inspecția a constatat că în perioada anilor 2019-2022, SRL „Ungheni-gaz” nu a avut relații financiar-economice cu SRL „Seveliv-gaz”, nu i-a transmis în locațiune spații și nu a transferat echipamente specializate pentru utilizare.

„În plus, s-a confirmat că conducerea și angajații companiei de distribuție a gazelor naturale respectă cu strictețe programul de lucru stabilit, și nu prestează servicii sau alte activități în favoarea unor persoane fizice sau juridice terțe în timpul orelor de lucru”, susțin reprezentanții companiei.

În acest context, menționăm că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian declara anterior că „constatările din raportul Curții de Conturi în domeniul gazelor naturale/Moldovagaz sunt deosebit de grave”. „O clădire administrativă din mun. Ungheni a fost construită la un cost de 20.7 milioane de lei, dar care nu este încă folosită sau dată în exploatare”, comunica parlamentarul cu referire la concluziile Curții de Conturi.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a prezentat pe 24 ianuarie 2023, în cadrul ședinței comune a Comisiei economie, buget și finanțe și Comisiei de control al finanțelor publice, raportul auditului conformității cheltuielilor și a investițiilor capitale la SA „Moldovagaz”. În rezultatul auditului efectuat, s-a constatat că unele activități, procese și proceduri efectuate de întreprindere nu au întrunit în totalitate criteriile de conformitate care guvernează acest holding. Raportul de audit al Curții de Conturi a Republicii Moldova, care vizează activitatea „Moldovagaz”, a ajuns pe masa procurorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: