Israel lansează o amplă campanie de imunizare anti-Covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani
Full Article 1 minutes read

Israel lansează o amplă campanie de imunizare anti-Covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Israel lansează o campanie amplă de imunizare contra coronavirusului în rândul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Pentru aceștia, autoritățile au rezervat serul Pfizer, scrie portalul Haaretz.

Potrivit datelor statistice, sunt circa 600 de mii de adolescenți cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani în Israel. Deocamdată, au fost făcute deja 10 mii de programări pentru imunizare.

Ministrul Sănătății din Israel a anunțat că va fi lansată campania de imunizare în rândul minorilor, în urma unui studiu asupra posibilei legături dintre vaccin și miocardită în rândul tinerilor. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că riscul este minor în comparație cu cel pe care îl prezintă coronavirusul.

Potrivit concluziilor cercetătării, cea de-a doua doză de ser anti-Covid ar putea provoca miocardită în rândul persoanelor de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Cele mai multe cazuri asociate cu vaccinul au fost ușoare și au durat doar cîteva zile.

În total, în perioada decembrie 2020-mai 2021, în Israel au fost înregistrate 275 de cazuri de miocardită din peste 5 mln de persoane vaccinate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: