Intenția PAS de a modifica Constituția a fost respinsă: deputații nu vor putea avea activități private în timpul mandatului
Full Article 1 minutes read

Intenția PAS de a modifica Constituția a fost respinsă: deputații nu vor putea avea activități private în timpul mandatului

Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CC) nu susține modificarea articolului 70 din Constituție, propusă de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care ar permite deputaților să activeze în sectorul privat sau să facă business. Decizia a fost pronunțată, pe 27 iulie, de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca.

Nicolae Roșca a precizat că proiectul de lege de modificare a articolului 70 din Constituție nu a respectat limitelor materiale de revizuire stabilite de articolul 142, aliniatul doi din Constituție și nu poate fi înaintat Parlamentului spre examinare.

„Această încheiere este definitivă, intră în vigoare de la data adoptării și nu poate fi atacată cu recurs”, a adăugat președintele Curții Constituționale.

Potrivit articolului 142, aliniatul doi din Constituție, nicio revizuire nu poate fi făcută, dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

NM a analizat și explicat ce este în neregulă cu inițiativa PAS. Mai multe detalii puteți afla aici: (ANALIZĂ) Pot deputații face business? Ce este în neregulă cu inițiativa PAS


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: