Refuzul de intrare în Republica Moldova pentru Kirkorov, anulat. Decizia instanței de judecată
Full Article 2 minutes read

Refuzul de intrare în Republica Moldova pentru Kirkorov, anulat. Decizia instanței de judecată

Decizia din 28 iulie 2022, prin care cântărețului rus Filip Kirkorov, un susținător al invaziei din Ucraina, i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova, a fost anulată. Hotărârea a fost pronunțată pe 30 mai de Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Potrivit hotărârii judecătorești, Filip Kirkorov a înaintat o acțiune în contencios împotriva Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) cu privire la refuzul de intrare în Republica Moldova care i-a fost aplicată în iulie 2022. Cântărețul a cerut instanței să anuleze actul administrativ.

Magistrata Violeta Chisilița de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, care a examinat cauza, a admis acțiunea în contencios înaintată de intepret. Astfel, decizia IGPF privind refuzul intrării lui Filip Kirkorov în Moldova a fost anulată.

Hotărârea judecătorească poate fi atacată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că, în seara de 28 iulie 2022, Filip Kirkorov a aterizat, cu un avion charter, pe Aeroport Internațional Chișinău. Poliția de Frontieră însă i-a refuzat intrarea în țara noastră. IGPF a argumentat atunci că, în urma controalelor, conform protocoalelor stabilite, cântărețul nu a întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: