Interdicția simbolurilor Z, V și panglicii Sf. Gheorghe a intrat în vigoare. Poliția avertizează cu amenzi
Full Article 1 minutes read

Interdicția simbolurilor Z, V și panglicii Sf. Gheorghe a intrat în vigoare. Poliția avertizează cu amenzi

Astăzi, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr.115-117 a fost publicată Legea nr.102/2022 pentru modificarea unor acte normative. Este vorba despre inițiativa care prevede sancțiuni pentru promovarea unor simboluri ale războiului, inclusiv panglica Sf. Gheorghe.

Astfel, potrivit textului legii, Codul Contravențional al Republicii Moldova nr.218/2008 a fost completat cu articolul 365/5 care stabilește răspunderea contravențională pentru confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni. 

Drept urmare, pentru încălcarea prevederilor respectivului articol, persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, iar în privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.  

În context, Poliția îndeamnă cetățenii să se conformeze și să respecte prevederile Legii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: