Interpreta Monetocika a fost declarată „agent străin” în Rusia
Full Article 2 minutes read

Interpreta Monetocika a fost declarată „agent străin” în Rusia

Interpreta Monetocika, care s-a expus public împotriva războiului din Ucraina, a fost inclusă în registrul persoanelor care acționează în calitate de „agent străin” în Rusia. Informațiile au fost făcute publice pe 20 ianuarie de către Ministerul rus al Justiției. 

Potrivit actului emis de ministerul rus al Justiției, Monetocika a primit „sprijin din surse străine”, a vorbit împotriva războiului și a strâns fonduri „în sprijinul unei țări neprietenoase, Ucraina”.

Pe lângă Monetocika, registrul „agenților străini” a fost inclus și fondatorul proiectului Gulagu.net, Vladimir Osecikin, bloggerii Vadim Harcenko și Anton Ustimov, activistul Ibragim Yaganov, deputatul dumei orașului Moscova de la „Яблока” Daria Besedina și proiectul „T9 NSK” pentru persoanele transgender.

Amintim că anterior mai mulți artiști, jurnaliști și lucrători din cultură le-a fost interzisă intrarea în Rusia pe o perioadă de 50 de ani.

Printre persoanele care au intrat în lista de interdicții sunt prezentatorii TV Dmitrii Komarov (Мир Наизнанку), Nicolai Serga (Орел и решка), Andrei Bedniakov (Орел и решка), muzicienii Alexei Potapenko și Anastasia Kamenskih, Svetlana Loboda, Dmitrii Monatik, Sviatoslav Vakarciuk, Andrei Danilko, precum și actrița Mila Savițkaea (Последний богатырь).

Mai devreme cu o zi, sursele Izvestia au anunțat că bloggerul ucrainean Anton Ptușkin, la fel, are interdicție de a intra în Rusia pe o perioadă de 50 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: