Întreaga Italie intră în carantină. Anunțul de ultimă oră a premierului Giuseppe Conte
Full Article 1 minutes read

Întreaga Italie intră în carantină. Anunțul de ultimă oră a premierului Giuseppe Conte

Măsurile de carantină în legătură cu COVID-19 au fost instituite pe întreg teritoriul Italiei. Anunțul a fost făcut de premierul Giuseppe Conte, în seara zilei de 9 martie, informează BBC.

Astfel potrivit primului ministru italian, vor fi interzise toate manifestările publice pe teritoriul țării, iar oamenii vor avea permisiune de a călători numai în interes de serviciu sau în cazuri de urgență.

Potrivit autorităților, măsurile vor intra în vigoare începând de marți, 10 martie. Acestea au scopul de a proteja cele mai vulnerabile pături ale societății.

Într-o adresare televizată dată pe post luni, 9 martie, Giuseppe Conte a îndemnat locuitorii țării să rămână la domiciliu, în măsura posibilității.

Acesta a precizat că toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, au fost suspendate pe întreg teritoriul țării.

Precizăm că, în ultime 24 de ore, în Italia au fost înregistrare 97 de decese, numărul total de la izbucnirea focarului ajungând la 463. Totodată, numărul de pacienți infectați a ajuns la 9 100. Astfel, Italia este cea mai grav afectată țară din cauza coronavirusului de tip nou, după China.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: