Întreprinderile de stat Moldaeroservice, Aeroportul Internațional Chișinău și Aeroportul Internațional Mărculești ar putea fi reorganizate în S.A „Aeroporturile Moldovei”. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Întreprinderile de stat Moldaeroservice, Aeroportul Internațional Chișinău și Aeroportul Internațional Mărculești ar putea fi reorganizate în S.A „Aeroporturile Moldovei”. Care este motivul

Î.S. „Moldaeroservice” și Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” vor absorbite prin fuziune de către Î.S „Aeroportul Internațional Mărculești”. Ulterior Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești” va fi transformat în S.A. „Aeroporturile Moldovei”. Acest fapt reiese dintr-un proiect de lege elaborat de către Agenția Proprietății Publice.

Potrivit notei informative a proiectului, în ultimii ani s-a atestat о dinamică negativă a indicatorilor principali de activitate, majorarea cheltuielilor, precum și acumularea datoriilor comerciale față de bugetul public național și față de agenții economici.

În acest sens, pentru a nu admite prejudicierea intereselor statului și „în scopul eficientizării activității întreprinderilor menționate, reducerii cheltuielilor administrative, precum și crearea unui agent economic puternic cu potențial investițional, Agenția Proprietății Publice propune reorganizarea Î.S. „Moldaeroservice”, Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”, prin fuziune (absorbție) cu Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești”, în calitate de întreprindere absorbantă”. Mai mult, „fuziunea acestora prin absorbție este soluția optimă pentru soluționarea problemelor existente la întreprinderile respective”, se mai anunță în nota informativă a proiectului de lege.

În urma procesului de fuziune prin absorbție, activele Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești” vor crește cu circa 400 milioane de lei, iar cheltuielile generale și administrative ale întreprinderii absorbante vor fi micșorate cu circa 4 milioane de lei.

Ulterior, dupa finisarea procesului de fuziune, urmează a fi efectuată și reorganizarea „Aeroportul Internațional Mărculești” prin transformare din întreprindere de stat în societate pe acțuni „Aeroporturile Moldovei”.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina de Facebook

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: