Întreprinderile de stat vor fi supuse reviziilor contabile. Guvernul a aprobat instituirea comisiilor de audit
Full Article 50 second read

Întreprinderile de stat vor fi supuse reviziilor contabile. Guvernul a aprobat instituirea comisiilor de audit

Comitetele de audit vor fi instituite în cadrul tuturor instituțiilor de interes public, inclusiv în întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital de stat. O decizie, în acest sens, a fost aprobată de Guvern, în cadrul ședinței din 22 februarie.

Prin activitatea lor, comitetele vor contribui la aplicarea și monitorizarea unor cerințe mai stricte în procesul de audit legal al situațiilor financiare. În prezent, întreprinderile nu au un cadru normativ ajustat la acest capitol, iar legislația națională necesită a fi armonizată, în acest sens, cu normele UE.

„Proiectul de lege este parte a politicii statului și are drept scop îmbunătățirea guvernanței corporative a entităților menționate. În același timp, această modificare se referă la aplicarea acquis-ului comunitar”, a menționat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: