Iohannis a vorbit cu Scholz despre creșterea sprijinului României şi Germaniei pentru Moldova 
Full Article 2 minutes read

Iohannis a vorbit cu Scholz despre creșterea sprijinului României şi Germaniei pentru Moldova 

Președintele României Klaus Iohannis a susținut declarații de presă, pe 3 aprilie, alături de cancelarul Republicii Federale Germania Olaf Scholz care se află la București. Iohannis a declarat că discuțiile cu oficialul german au vizat inclusiv „posibilitățile de creștere a sprijinului României şi al Germaniei pentru partenerii estici, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în cadrul NATO, mai ales pentru Ucraina și Republica Moldova”. 

„Am subliniat, în special, că este foarte important să sprijinim substanțial stabilitatea și reziliența Republicii Moldova în faţa provocărilor securitare cu care se confruntă, inclusiv în plan energetic”, a comunicat președintele României, în cadrul unor declarații de presă.

„Este evident și clar interesul nostru pentru a sprijini Republica Moldova”, a menționat Iohhanis.

„Acest interes este unul comun și, așa cum a spus deja domnul Cancelar, este nu doar un interes declarat, este un interes real, profund, şi astăzi după-amiază vom avea o întâlnire trilaterală pentru a aprofunda aceste chestiuni și pentru a putea vedea ce putem face mai mult decât am făcut până acum”, a mai spus președintele României.

Iohannis a mai precizat că „România sprijină de mult timp Republica Moldova şi vom continua acest sprijin”.

„Este vorba de sprijin în zona energiei, este vorba de sprijin pentru reformă, este vorba inclusiv de sprijin bugetar şi multe alte lucruri pe care putem să le facem pentru cetățenii Republicii Moldova, dar și pentru instituțiile democratice din Moldova care au nevoie de sprijin pentru a pune în practică reformele antamate”, a menționat el.

De menționat că în scurt timp, șefa statului moldovean Maia Sandu, preşedintele României Klaus Iohannis și cancelarul Republicii Federale Germania Olaf Scholz vor oferi declarații pentru presă. NewsMaker va difuza, live, declarațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: