Ion Ceban, șef-MAN, explică de ce l-a dat în judecată pe Igor Dodon: „E important să cunoaștem adevărul”
Full Article 3 minutes read

Ion Ceban, șef-MAN, explică de ce l-a dat în judecată pe Igor Dodon: „E important să cunoaștem adevărul”

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a explicat motivul pentru care l-a acționat în judecată pe ex-președintele Igor Dodon. Liderul Mișcării Alternative Naționale (MAN) vrea ca Igor Dodon să dezmintă declarațiile privin alocarea din bugetul de stat 700 de milioane de lei suplimentare pentru proiectele municipale. Șeful Partidului Socialiștilor (PSRM) l-a invitat să discute tête-à-tête pe edil, însă acesta a spus că vrea ca toată lumea să cunoască adevărul. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. 

„În calitate de fost consilier mereu îi sugeram domnului președinte Igor Dodon să fie corect în expunerile publice pentru că întotdeauna, în condițiile în care acestea sunt incorecte, insuficiente sau manipulatorii pe alocuri, pot surveni consecințe de acest gen. Eu răspund de proiectele din municipiul Chișinău, nimeni nu a venit în acest context cu idei și 700 de milioane de lei pentru proiectele municipale menționate nu au fost alocate. Municipiul Chișinău până în ziua de astăzi nu a primit 128 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID. Iar celelalte, dacă intrăm în detalii, pot fi formulate foarte clar în instanța de judecată. Nu am făcut nimic alt ceva decât pur și simplu să aducem în albia adevărului expunerile publice. Cel mai simplu în această privință este să verificăm procesele bugetare pentru acea perioadă. Am acționat în instanța de judecată pentru că acest proces este foarte ușor de demonstrat”, a argumentat Ion Ceban.

Întrebat ce va solicita dacă Igor Dodon nu va dezminți informația, liderul MAN a spus că „este important ca noi toți să cunoaștem adevărul”.

Amintim că primarul Chișinăului Ion Ceban acuză Partidul Socialiștilor (PSRM) de defăimare. Se întâmplă după ce în ziarul formațiunii a fost publicat un articol în care se afirmă că mai multe proiecte de infrastructură realizate în primii doi ani de mandat ai edilului se datorează PSRM-ului care se afla la guvernare în perioada respectivă și ar fi alocat 700 milioane de lei suplimentare din bugetul de stat către primăria capitalei. Într-o cerere prealabilă, scursă pe rețelele de socializare, Ion Ceban cere PSRM-ului și secretarului executiv al formațiunii Igor Dodon, care a făcut declarațiile respective, să le dezmintă. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a primarului general, Natalia Ixari, a confirmat autenticitatea documentului.

În cadrul ediției din 24 iulie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4, fostul președinte Igor Dodon s-a arătat uimit de faptul că primarul Ion Ceban l-a acționat în judecată și a spus că abordările lui sunt „stranii”.

„Strada Albișoara și pavajul pe Bănulescu Bodoni la vale sunt din banii pe care i-a alocat, la solicitarea primarului, Guvernul Chicu, la rugămintea președintelui Igor Dodon. Așa a fost și domnul Ceban știe, dar m-a dat în judecată. Sunt stranii niște abordări din partea lui Ceban. M-a dat în judecată că am spus că din bugetul de stat s-au dat 700 de milioane, care sunt în legile bugetului de stat. Vă imaginați, fostul meu consilier Ion Ceban m-a dat pe mine în judecată. Cere dezmințire, iar în caz contrat vom merge mai departe în instanță. L-am invitat: Vanea, ce-i cu tine? Vino să discutăm. Te-ai rupt cu totul de pământ?”, a declarat Igor Dodon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: