Ion Munteanu a fost propus de CSP la funcția de șef al Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Ion Munteanu a fost propus de CSP la funcția de șef al Procuraturii Generale

Ion Munteanu a fost propus la funcția de procuror-șef interimar. Candidatura sa este examinată în cadrul ședinței din 11 octombrie a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Munteanu este în prezent procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Subiectul cu privire la numirea unui nou procuror-șef interimar nu figura în agenda ședinței din 11 octombrie publicată anterior.

Cine este procurorul Ion Munteanu?

În 2021, Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, printr-o hotărâre aprobată de către membrii CSP. Munteanu activează în cadrul sistemul procuraturii din 2006, a activat în Procuratura sect. Centru, mun. Chişinău, a fost şef al Oficiului Ciocana, al Procuraturii mun. Chişinău, iar în 2014 a fost numit în funcția de procuror în cadrul PA. Procurorul locuiește într-o casă de milioane, donată de socrii săi, iar în 2009 numele său a figurat într-o procedură disciplinară intentată după reţinerea unui tânăr protestatar minor la 8 aprilie 2009. Un an mai târziu, procurorul a fost pedepsit cu „avertisment”, scrie ZdG.

Declarația de avere a candidatului

Amintim că, începând cu data de 6 octombrie, procurorul Eduard Bulat asigură funcția de procuror general interimar, până când CSP va numi un nou șef-interimar în fruntea Procuraturii Generale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: