Irina Vlah nu exclude posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru prezidențiale: „Am acest drept”
Full Article 2 minutes read

Irina Vlah nu exclude posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru prezidențiale: „Am acest drept”

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, nu exclude posibilitatea de a candida la viitoarele alegeri prezidențiale pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Vlah spune că este cetățean al Republicii Moldova și are dreptul de a pretinde la șefia țării. Declarațiile au fost făcute de bașcan în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive.

„Sunt cetățean al Republicii Moldova și am acest drept”, a declarat Vlah, după ce a fost întrebată dacă ar candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova la următoarele alegeri prezidențiale, care vor avea loc în 2024.

Irina Vlah a susține că nu are avea relații foarte bune cu actualii colegi din Guvernul Gavrilița, dar și cu președinta Maia Sandu. Bașcanul Găgăuziei declară că se atestă mai multe diferențe de opinie și acuză membri ai guvernului de atac și insulte.

„Nu pot să spun că relațiile sunt foarte bune. Avem diferite viziuni. Vorbesc despre echipa guvernului. (…) Nu toți știu ce înseamnă dialog constructiv. Sunt oameni care folosesc uneori atacuri, insulte”, a menționat Vlah.

Irina Vlad nu exclude că după finalizarea mandatului de bașcan al Găgăuziei s-ar putea implica în politică. Guvernatoarea autonomiei spune că are și experiență, și viziune pentru a contribui la dezvoltarea țării. Întrebată de zvonurile potrivit cărora Vlah ar putea adera la partidul lansat de fostul prim-ministru al țării, Ion Chicu, bașcanul Găgăuziei nici nu a infirmat zvonurile, nici nu le-a confirmat, dar a ținut să precizeze că a avut o conlucrare bună cu cei trei predecesori ai Nataliei Gavrilița, inclusiv Ion Chicu.

Precizăm că mandatul actualului bașcan al Găgăuziei expiră în luna iulie 2023. Irina Vlah nu mai poate candida la șefia autonomiei, întrucât, potrivit legislației, bașcanul poate fi ales doar pentru două mandate consecutiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: