„Își recunoaște vina integral”. Asistenta medicală din Căușeni, surprinsă în timp ce aduna bani, a fost sancționată
Full Article 2 minutes read

„Își recunoaște vina integral”. Asistenta medicală din Căușeni, surprinsă în timp ce aduna bani, a fost sancționată

Asistenta medicală din cadrul Spitalului raional Căușeni „Ana și Alexandru”, care a fost filmată în timp ce aduna câte 50 de lei de la pacienți, pentru „a cumpăra seringi”, a fost sancționată disciplinar. De asemenea, despre acest caz au fost sesizate Procuratura raională și Inspectoratul de Poliție.

Conducerea SR Căușeni a publicat detalii despre ancheta internă inițiată în cadrul instituției medicale, în urma secvențelor video publicate pe 8 septembrie pe internet. Administrația spitalului a inițiat o anchetă a acestui caz, iar asistenta medicală a fost suspendată din funcție pe durata investigației.

De asemenea, conducerea instituției medicale a sesizat Procuratura raionului Căușeni și Inspectoratul de Poliție Căușeni. Pe 10 septembrie, a avut loc o ședință, iar comisia de anchetă a discutat subiectul.

„Conform materialelor examinate, a fost stabilită vinovăția asistentului medical în încălcarea gravă a executării obligațiunilor de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu manifestate prin colectarea banilor de la pacienți. Prin explicația depusă de asistent medical la data de 9 septembrie 2021, asistentul medical își recunoaște vina integral. Ca urmare a celor relatate și în baza propunerilor Comisiei de anchetă, asistentul medical a fost sancționat disciplinar prin Ordinul nr. 282 din 13 septembrie 2021. Administrația IMSP Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru” regretă faptele petrecute în spital și cere scuze pacienților, rudelor acestora și întregii societăți”, se arată într-o declarație publică.

Amintim că un pacient al Spitalului din Căușeni a publicat mai multe secvențe video, în care se vede cum o asistentă medicală colectează câte 50 de lei. Din spusele femeii, banii erau necesari pentru achiziționarea seringelor. Atunci când i s-a reproșat că seringile ar trebui să fie asigurate din contul poliței de asigurare, femeia i-a recomandat pacientului să discute cu medicul-șef al instituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: