Israel și gruparea teroristă Hamas au căzut de acord asupra unui armistițiu de patru zile
Full Article 2 minutes read

Israel și gruparea teroristă Hamas au căzut de acord asupra unui armistițiu de patru zile

Guvernul de la Tel Aviv a aprobat un acord cu Hamas, privind eliberarea unora dintre ostaticii israelieni și o încetare a focului de patru zile în Fâșia Gaza, timp în care în enclavă va intra ajutor umanitar și combustibil. În același timp, atât autoritățile israeliene, cât și gruparea teroristă palestiniană Hamas au anunțat că, după încheierea acordului, războiul va continua.

Acordul prevede că Hamas va elibera cel puțin 50 israelieni răpiți în timpul unei pauze de patru zile a luptelor. De asemenea, în document se menționează că Hamas ar putea prelungi pauza luptelor cu o zi pentru fiecare 10 ostatici eliberați suplimentar. Sute de camioane care transportă ajutoare umanitare, provizii medicale și combustibil vor putea intra în Gaza în timpul armistițiului.

Hamas a declarat că Israelul va opri orice activitate aeriană în sudul Fâșiei Gaza timp de patru zile și va restricționa activitatea aeriană în nord între orele 10:00 și 16:00, cât timp este în vigoare încetarea focului. „Anunțând acordul de armistițiu, afirmăm că degetele noastre rămân pe trăgaci și că luptătorii noștri vor continua să ne apere națiunea și să învingă ocupația”, se arată în declarația grupării teroriste.

Reprezentanții Qatarului, Egiptului și ai SUA au acționat ca mediatori în cadrul negocierilor pentru adoptarea armistițiului. Ministerul de Externe al Qatarului a afirmat într-o declarație că o pauză umanitară în Fâșia Gaza va fi anunțată în următoarele 24 de ore.

Autoritățile israeliene au subliniat, de asemenea, că războiul va continua și după încheierea armistițiului.

Guvernul Israelului, armata israeliană și forțele de securitate vor continua războiul pentru a-i aduce înapoi pe toți cei răpiți, pentru a distruge Hamas și pentru a se asigura că nu mai există nicio amenințare pentru statul Israel dinspre Gaza”, se arată în declarația Biroului premierului Benjamin Netanyahu.

Precizăm că acesta este primul acord între Israel și Hamas de la atacul grupării teroriste din 7 octombrie, care a declanșat războiul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: