Iurie Topală, fostul șef al CFM, rămâne în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Iurie Topală, fostul șef al CFM, rămâne în arest la domiciliu

La solicitarea procurorilor din cadrul Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM) Iurie Topală rămâne în arest la domiciliu pentru alte 30 de zile.

Măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în după amiaza zilei de 24 februarie.

„Solicitarea procurorilor PCCOCS vine după ce aceeași instanță a satisfăcut demersul avocaților inculpatului, prin care acesta nu mai este deținut în arest preventiv, ci la domiciliu”, comunică reprezentanții Procuraturii.

Potrivit legii, menționează PCCOCS, în această fază judiciară a examinării dosarului, procurorii nu erau în drept să conteste acea încheiere judecătorească.

***

Amintim că în seara de 3 noiembrie 2022, fostul șef al CFM a fost extrădat autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021.

Iurie Topală a fost directorul CFM în perioada 2015-2019. Acesta este învinuit de procurori de abuz în serviciu. Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 milioane lei.

În decembrie 2022, PCCOCS anunța trimiterea pe banca acuzaților a fostului director al CFM, pe două capete de acuzare, în dosarul întreprinderii pe care a condus-o. În cadrul urmăririi penale au fost aplicate sechestre în mărime totală de circa 1 mln euro.

În ianuarie 2023, Topală a fost plasat în arest la domiciliu. Anterior, acesta s-a aflat în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: