Jens Stoltenberg: Toate țările NATO sunt de acord ca Ucraina să fie acceptată în Alianță
Full Article 2 minutes read

Jens Stoltenberg: Toate țările NATO sunt de acord ca Ucraina să fie acceptată în Alianță

Toate țările membre ale NATO sunt de acord ca Ucraina să fie acceptată în Alianță. Declarația a fost făcută de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, înaintea unei reuniuni a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei la baza aeriană Ramstein din Germania, notează BBC. Oficialul susține că, pentru moment, atenția tuturor ar trebui să se concentreze pe eforturile de a ajuta Kievul să câștige războiul cu Moscova.

Secretarul general al NATO susține că, după încheierea războiului, Ucraina ar trebui să aibă un fel de pârghie „pentru a preveni noile atacuri”.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat joi, în timpul vizitei neanunțate a secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, la Kiev, prima de acest fel de când Rusia a invadat Ucraina, în februarie trecut, că NATO ar trebui să invite Ucraina să devină membră a Alianței și să îi dea un termen pentru aderare la conferința din vara acestui an. Menționăm în acest context că anterior s-a raportat că problema aderării Kievului la NATO ar putea fi luată în considerare în vară, dar procesul de acceptare oficială a Ucrainei ar putea dura mai mult de o lună.

Comandamentul militar rus numește extinderea către est a NATO unul dintre principalele motive ale războiului declanșat de Kremlin în Ucraina. Cu toate acestea, de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către trupele ruse în februarie anul trecut, Suedia și Finlanda, anterior neutre, au reușit deja să ceară NATO.

Finlanda a finalizat procesul formal de convergență NATO în urmă cu două săptămâni, cu arborarea drapelului finlandez deasupra sediului NATO de la Bruxelles, pe 4 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: