Jizdan: „Pleacă cei care au insistat pentru demisia guvernului Sandu și o coaliție cu PSRM”
Full Article 2 minutes read

Jizdan: „Pleacă cei care au insistat pentru demisia guvernului Sandu și o coaliție cu PSRM”

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) va propune introducerea pe ordinea de zi a Biroului permanent toate proiectele privind condiționalitățile UE pentru primirea tranșei a doua de ajutor, inclusiv legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale. Declarația a fost făcută de deputatul Alexandru Jizdan, în cadrul unui briefing din 20 mai. El a subliniat că guvernul Chicu continuă să aibă susținerea PDM și a majorității parlamentare.

Declarația a fost făcută în pofida faptului că, anterior, premierul Ion Chicu a declarat că adoptarea proiectului de lege cu privire la organizațiile neguvernamentale „nu poate fi votată în redacția actuală și în redacția sugerată de partenerii noștri din UE”.

Alexadru Jizdan s-a referit și la plecările recente ale unor deputați din fracțiunea PDM.

„PDM condamnă vehement tetativele directe de corupere a deputaților și face apel la unitate. Dezaprobăm metodele obscure folosite în atragerea deputaților PDM în diferite jocuri înguste, folosirea vechilor metode de traseism și corupere politică. Foștii deputați sunt forțați pentru a aduce haos și instabilitate politică în țară”, a declarat parlamentarul.

Potrivit lui Alexandru Jizdan, plecările au legătură cu investigarea jafului din sectorul bancar și insolvabilitatea Aeroportului Internațional Chișinău.

„Aceste tentative coincid cu momentul în care mai multe dosare de rezonanță din societate, care au afectat economic țara și cetățenii, printre care furtul miliardului și concesionarea aeroportului se apropie de finalitate și urmează a fi trași la răspundere penală cei vinovați. Plecările nu au legătură cu viziuni diferite. Pleacă cei care au insistat cel mai mult pentru demisia guvernului Sandu și o coaliție cu PSRM. Dacă ai viziuni diferite, spui. Ei au tăcut până acum și chiar echipele lor din teritoriu au aflat din presă despre plecările lor”, a declarat fostul ministru de Interne.

Deputatul a adresat un mesaj pentru colegii săi.

„Suntem o echipă puternică care se curăță de toți cei care cred că politica este despre interese personale și bani. PDM s-a rupt de trecut, nu vrem să trecem prin aceleași greșeli. (…) Facem apel la opoziția de dreapta să nu se lase mințiți de grupul Șor-Candu care cu siguranță nu își doresc un parcurs european”, a conchis Jizdan.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: