„Jocurile politice din jurul decedatului sunt un semn de prost gust.” Rusia a comentat inițiativa unioniștilor de a redenumi strada Pușkin din Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Jocurile politice din jurul decedatului sunt un semn de prost gust.” Rusia a comentat inițiativa unioniștilor de a redenumi strada Pușkin din Chișinău

Fostul ministru al culturii din Rusia, Reprezentant special al președintelui Rusiei pentru cooperare culturală internațională, Mihail Svidkoi a numit inițiativa unioniștilor moldoveneni de a redenumi strada A. Pușkin din Chișinău în numele regretatului scriitor Nicolae Dabija drept una vulgară. În același timp, Svidkoi și-a exprimat încrederea că strada Pușkin din Chișinău nu va fi redenumită. Acest lucru a fost anunțat de Ambasada Rusiei în Moldova.

Svidkoi crede că Nicolae Dabija însuși ar fi fost împotriva acestei inițiative.

„L-am cunoscut pe Nicolae Dabija. Și, din moment ce a fost scriitor (și un scriitor bun), spre deosebire de cei care joacă jocuri politice ciudate astăzi, el nu ar fi fost niciodată de acord să redenumească strada care poartă numele lui Alexandru Pușkin, în cinstea sa. Sunt convins, indiferent de modul în care tratează Rusia, nu i-ar plăcea deloc o astfel de poveste ”, a spus Svidkoi.

Svidkoi consideră că literatura moldovenească și cea rusă sunt strâns legate.

„În general, mi se pare că există un fel de, îmi cer iertare, vulgaritate în această propunere de redenumire. (…) Jocurile politice din jurul decedatului sunt un semn de prost gust. Este destul de dificil să separi literatura moldovenească de literatura rusă. Există multe exemple în acest sens, voi numi un singur nume: Ion Druță, care este venerat atât în ​​Moldova, cât și în Rusia în egală măsură”, a spus Svidkoi, exprimându-și încrederea că strada Pușkin din Chișinău nu va fi redenumită.

Amintim că unioniștii solicită redenumirea străzii Pușkin din Chișinău în strada Nicolae Dabija. Un demers în acest sens a fost depus pe 16 martie de președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, în adresa Primăriei municipiului Chișinău și Consiliului Municipal Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: