Judecătorii au finalizat ședința preliminară în dosarul Marinei Tauber. Ce urmează mai departe
Full Article 2 minutes read

Judecătorii au finalizat ședința preliminară în dosarul Marinei Tauber. Ce urmează mai departe

Judecătorii au finalizat vineri, 26 ianuarie, ședința preliminară în cauza deputatei  Marina Tauber, învinuită de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a fostului Partid politic „Șor” și acceptare finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție.

Potrivit sursei citate, următoarea ședință a fost fixată la data de 30 ianuarie 2024, ora 10:00, pentru următoarea etapă a procesului – cercetarea probelor.

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, după reținerea sa din 21 iulie 2022. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a ex-partidului „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional, pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea formațiunii politice din partea unui grup criminal organizat.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Anterior, Tauber a acuzat PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării au respins acuzațiile alesei poporului și au declarat că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: